Hallitusneuvotteluiden analyysi

Nyt kun uuden erilaisen samanlaisen tasavallan hallituksen muodostus on ollut käynnissä toista viikkoa, on aika kurkistaa politiikan valtapelissä käytävän taiston taustoihin. 

Konsensusmedia on uutisoinut laajalti perussuomalaisten varapuheenjohtajien Sebastian Tynkkysen ja Mauri Peltokankaan some-ulostuloista liittyen hallitusneuvotteluihin. 

Perussuomalaiset hiillostaa RKP:tä tavoitteenaan, että Kokoomus laittaisi RKP:n kuriin. Perussuomalaisten tiedetään olevan näreissään siitä, että kaikkia neuvotteluja johtaa tällä hetkellä Kokoomus. Käveleekö RKP ulos? 

Aikaisemmin hallitusneuvotteluiden pohjakirjat (pöytäkirjat) on tehty yhdessä puolueiden kanssa, muun muassa viimeksi Antti Rinteen 2019 vetämien hallitusneuvotteluiden aikana. Nyt käynnissä on Kokoomusjohtoinen hallitusneuvottelu, jossa Kokoomus johtaa kaikkia työryhmiä. Nykyisillä Perussuomalaisilla ei ole paljoa kokemusta hallitusneuvotteluista. Sosiaalisen median käyttäminen kiilan lyömiseksi RKP:n ja Kokoomuksen väliin näyttää Orpon tämänpäiväisen reaktion pohjalta toimivan. Orpo ilmoitti 8.5.2023 aamulla, että “ Säätytalolla tullaan käymään tänään pelisääntökeskustelua, miten hallitusneuvotteluja käydään”.

Vasemmistoliiton Jussi Saramo kirjoitti Twitterissä, että “sinipunan mahdollisuus kasvaa”. Saramon twiitistä uutisoi Iltalehti

Tilanteiden valossa kasvaa mahdollisuus, että hallitusneuvottelut menevät vielä uusiksi. Selvää on, että Kokoomuksen ajama politiikka on Persuille myrkkyä. EU tulee lypsämään jokaisen suomalaisen kuivaksi eikä Kokoomus näe tässä ongelmaa. Kokoomus ei näe ongelmaa siinä, että vastoin perustuslakia, kansainvälisiä sopimuksia ja sotilasvalaa, tasavallan toimivalta siirretään maasta pois. Tuskin tämä on ongelma myöskään Perussuomalaisille edustajille, mutta heidän äänestäjilleen se voi olla. 

Odotettavissa on joko Perussuomalaisten täysi alistuminen, RKP:n uloskäveleminen tai Vasemmiston aktivoituminen. Teatterin seuraavaa näytöstä odotellessa.

Toimitus.

Kuva: Hanne Salonen / Eduskunta

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

hello world!
POSI TV OY   I  Y-TUNNUS: 3022375-8   I   ALAVUS

OTA YHTEYTTÄ

POSITV_contact
Tekijänoikeudet © 2021 POSI Tv Oy
crossmenu