Keski-Suomen hyvinvointialue luottaa maskeihin, eikä tieteeseen.

Suomessakin massoja villinnyt maskihuuma on ollut poissa muodista jo hyvän aikaa.
Moni on unohtanut, kuinka massojen makuun maskit olivat kuuminta muotia hyvesignaloinnin ylikuumentuneilla markkinoilla.

Kiinalaisella maskilla ihmiset pystyivät näyttämään olevansa kuuliaisia Krista Kiurun ja THL:n arjen sankareita — sankareita, jotka pysyivät kotona ja peittivät naamansa asioidessaan.
He, joilla oli valuuttaa tai ilmaiset paremmat maskit työn puolesta, suosivat saksalaisten rakastama FFP2- maskia, ehkäpä tarkoituksena osoittaa olevansa parempaakin parempi kansalainen.

Yritykset asettivat laittomia maskipakkoja työntekijöilleen ja asiakkailleen. Esimerkiksi Saksassa ei saanut hotellivarausta tai kahvia kahvilasta ilman maskia. Finnairin tapauksessa maskipakkoa perusteltiin heidän omilla säännöillään. Maskia ei luonnollisesti tarvinnut pitää päällä nauttiessa virvokkeita tai syödessä, silloin saattoi yskiä ja aivastella vapaasti.

Jos haluat muistella vanhaa massamuotia, hyvän paikan siihen tarjoaa Keski-Suomen Hyvinvointialue. Tämä logiikan ja tieteen vastainen maskipakko on heillä vielä voimissaan. Ei kuitenkaan ehkä kauaa.

Keski-Suomen aluevaltuutetut Eetu Tuovila ja Tapio Puolimatka tekivät aloitteen, jossa he esittivät, että hyvinvointialue lakkaa suosittelemasta ja vaatimasta maskeja, visiirejä yms. alueen työntekijöiltä.

Idea oli Eetu Tuovilan mukaan lähtenyt siitä, kun edelleen valtaosassa hyvinvointialueen toimipisteitä vaaditaan maskin käyttöä, jos on lähikontaktissa riskiryhmien kanssa.
Tuovilan mukaan käytäntö ei ole sama kaikilla alueilla.

Tuovila sanoo, että maskipakkoa on perusteltu tieteellä — tiedettä ei ole kuitenkaan näytetty, vaan asia on vain linjattu. Ihan sekoilua, toteaa Tuovila.

Maskipakkoon on Tuovilan mukaan erilaisia käytäntöjä; jotkut yksityiset vaativat, läheskään kaikki eivät, mutta hyvinvointialue vaatii. Maskipakko vaihtelee yksikön esimiehen tiukkuuden mukaan.

Tuovila lisää, etteivät asiakkaat, eivätkä sairaalassa pyörivät virkamiehet käytä maskia.

Aloite ei vielä ole tullut kokoukseen, mutta aluehallituksen kokouksessa asiaa on käsitelty.

Aluehallitus on todennut vastauksessaan, että THL:n yleinen maskisuositus koski kansalaisia ja että THL edelleen suosittelee sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöille maskin tai kokokasvovisiirin käyttöä potilaiden lähihoidossa. Kyse on siis jälleen kerran suosituksesta, jota toteutetaan pakkona.

Aloite tulee käsittelyyn vielä Keski-Suomen aluevaltuustossa.

3 comments on “Keski-Suomen hyvinvointialue luottaa maskeihin, eikä tieteeseen.”

  1. Maskin käyttö on ihan perusteltua, jos immuunivaste on heikentynyt maski toimii roiskesuojana. Henkilöt jotka ovat jatkuvasti sairaiden henkilöiden kanssa kontaktissa maskista on roiskesuoja. Pisaratartuntana leviävät taudit, maski suojaa kumpaakin osapuolta vähentäen virukseen määrää.

  2. Jatkuva maskin käyttö saattaa edistää homesienen lisääntymistä keuhkoissa. Jatkuva käsien käsittely erilaisilla kemikalioilla turvaa sen, että meidät voidaan haudata pystyasentoon ja jättää pää maan pinnalle, niin säästetään hautakiven hinta. Taloudellista, vai mitä?
    '

  3. Miten pitkää tätä pitåå katsoa,jos sota tulee niin se on luultavasti myös sisällissota, onko politiikot niin tyhmiä ettei ne tätä tajua, tai ehkä ne tajuaa sen ja häipyvät kun alkaa rytisemään. Muistan ajan 80-luvun alkupuolella kun Pekka Haavisto tuli festivaaleilla vastaa vihreä maihari päällään, vielä silloin ihailin häntä hyvänä poliitikkona. Nyt tekisi mieli varoitella häntä, itse en ole väkivallan puolella, mut mitä tekee nurkkaan ahdistettu eläin? Tää ei ole uhkausviesti, olen aina ennustanut tulevaisuutta, vai onko se vain että näkee vain usvan lävitse. Maskihommat on vain yksi asia joka on ihmetyttänyt kuinka ihmiset ei kyseenalaista mitään, se mitä on tapahtunut Haavistolle on minulle mysteeri, onko maailma tosiaan pahuuden vallassa?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

hello world!
POSI TV OY   I  Y-TUNNUS: 3022375-8   I   ALAVUS

OTA YHTEYTTÄ

POSITV_contact
Tekijänoikeudet © 2021 POSI Tv Oy
crossmenu