Ranska: lockdown ja internet pimennys

Ranska ilmoitti sunnuntaina 2.7.2023 täydellisestä lockdownista, joka sisältää myös internetin "sammuttamisen".
Mikä lähde?

Ranska on siirtymässä täyteen hätätilaan (Full Lockdowniin) täydellisellä internetkatkolla.
Aikaa valmistautua oli keskiyöhön asti.

Ranska sulki internetin tietyiltä alueilta, jotta se näin ehkäisisi sosiaalisen median käytön väkivaltaisuuksien organisoinnissa.

Ranskan sisäministeri ilmoitti sunnuntaina, että maa rajoittaa internetiin pääsyä ”tietyiltä” asuinalueilta väkivaltaisuuksien jatkuessa kaikkialla maassa. Sisäministeriön mukaan, rajoitusten on määrä ehkäistä sosiaalisen median ja muiden alustojen käyttöä väkivaltaisen toiminnan järjestämisessä.
Ranska suunnittelee maan internetin sulkemista yrittääkseen estää maailmaa näkemästä, mitä maahan tunkeutujat tekevät kansakunnalle.

Vain muutamassa päivässä Ranska on muuttunut Lähi-idän kansakunnaksi, joka on sodassa ja sen hirmuhallitsija rajoittaa uutisten pääsyä ulkomaailmaan. Uutisoi Gateway Pundit lehti.

It Begins: France to Shut Down Internet in “Certain” Neighborhoods to Prevent Use of Social Media to Organize Violence

Mellakoinnit alkoivat Ranskassa noin viikko sitten poliisi ammuttua 17-vuotiaan pohjoisafrikkalaista syntyperää olevan pojan Nanterressa Pariisin lähiössä liikennepysähdyksen aikana. Ampumista edeltävät tapahtumat eivät ole vielä toimituksen tiedossa.

Tämän jälkeen kauppoja useissa Pariisin lähiöiden kauppakeskuksissa ryöstettiin, sekä Strasbourgin keskustan Apple kauppa on ryöstetty viime perjantaina jatkumona mellakoille.
Bussi- ja raitiovaunuliikenne pysäytettiin kello 21.00 alkaen kaikkialla Ranskassa.
Marseille, Ranskan toiseksi suurin kaupunki, kielsi julkiset mielenosoitukset ja sanoi, että kaikki julkinen liikenne pysähtyy klo 19 paikallista aikaa. Mielenosoitukset kielsivät myös Bordeaux'n, Lyonin, Toulousen, Montpellier'n, Grenoblen ja Annecyn viranomaiset, The Guardian kirjoittaa

https://www.theguardian.com/world/2023/jun/30/france-riots-more-than-400-arrested-as-police-officer-accused-of-shooting-teen-apologises

Ranskan presidentti Macron videolla:
https://www.theguardian.com/world/video/2023/jun/30/emmanuel-macron-says-social-media-fuelling-copycat-violence-france-riots-video

Macron syyttää sosiaalista mediaa mellakoista ja väkivaltaisuuksista, sekä vetoaa ”äitien ja isien vastuuseen” ja ettei ole Ranskan tasavallan tehtävä ottaa heidän paikkaansa vanhempana. Macron sanoi myös, että sosiaalinen media näytteli ”merkittävää roolia”: väkivaltaisuudet organisoitiin verkossa, ja hän halusi sosiaalisen median alustojen kuten Snapchat:in ja TikTok:in poistavan arkaluontoisen materiaalin.

Marcon vihjaili myös, että jotkut nuoret saattavat matkia väkivaltaisia videopelejä. ”Meillä on joskus tunne, että jotkut heistä pelaavat heidät huumanneita videopelejä ulkona kaduilla.” Macron sanoo.
Käännös videosta: ”Tulevina tunteina ryhdymme useisiin toimenpiteisiin, kuten poistamme arkaluontoisen sisällön, joka on linkitetty näihin alustoihin [sosiaalisiin verkostoihin]."
Videossa Emmanuel Macron täsmentää sosiaalisten verkostojen roolia ja paikkaa väkivallan leviämisessä viime päivinä, The Guardian raportoi.
https://www.theguardian.com/world/2023/jun/30/france-riots-more-than-400-arrested-as-police-officer-accused-of-shooting-teen-apologises
https://www.theguardian.com/world/video/2023/jun/30/emmanuel-macron-says-social-media-fuelling-copycat-violence-france-riots-video

Presidentti Macronin sensuroidessa sosiaalista mediaa ja sulkiessa internettiä, tulee Ranskaan täydellinen sensuuri ja kaiken raportoinnin kielto, joka koskee tietenkin vain kansalaisia. Hallitus päättää mitä maasta raportoidaan ulos ja vastaavasti mitä kansalaiset kuulevat muista maista - ehkä jopa oman maansa sisäisistä asioista. Kansalaisjournalismi on erityisesti kuluneen kolmen vuoden aikana pelannut yhä suurempaa ja merkittävämpää osaa journalismissa ja tuonut asioihin tuiki tärkeää ruohonjuuritason perspektiiviä ja samalla osaltaan palauttanut journalismiin kuuluvaa moraalia. Ranskalaiset eivät pysty näin näkemään Ranskan ulkopuolelle, emmekä me vastaavasti pysty kuulemaan heitä ja näkemään mitä siellä todellisuudessa kansalaisten näkökulmasta tapahtuu. Onkin hyvä miettiä, oliko tämä tahallinen agitointi, jolla ajetaan mm. internet sulkuja ja 15 minuutin kaupunkeja yhä lähemmäs.

Myös Yhdysvallat on yrittää estää TIkTokin toimintaa maassa, ja Montanan osavaltio on kieltänyt sen toiminnan jo toukokuussa. Asiasta uutisoi Business Insider.
https://www.businessinsider.com/every-country-that-banned-tiktok-us-threatens-nationwide-ban-2023-3

Toimituksen kommentti:
Onko kyseessä taas hegeliläinen dialektiikka, jossa ensin luodaan ongelma, johon kansa reagoi pyytämällä apua valtiolta, samalla luopumalla omista oikeuksistaan, johon valtio tarjoaa ratkaisuksi ratkaisua, jonka se oli suunnitellut jo pitkään ennen ongelman luontia.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

hello world!
POSI TV OY   I  Y-TUNNUS: 3022375-8   I   ALAVUS

OTA YHTEYTTÄ

POSITV_contact
Tekijänoikeudet © 2021 POSI Tv Oy
crossmenu