Posi Tv sai uuden toimiluvan

Traficom on myöntänyt Posi Tv:lle lyhytaikaisen 12 kuukauden mittaisen ohjelmistotoimiluvan ajalle 1.9.2023-31.8.2024. Lähetysten yhteenlaskettu viikottainen kesto saa olla korkeintaan 12 tuntia.

Tämä on sananvapauden erävoitto, toteaa Posi Tv:n päätoimittaja Ilkka Tiainen.

Suomalainen media ei minun elinaikanani ole ollut näin konsolidoitunut ja yksipuolinen.

EU:n elvytyspaketti-, korona-, Nato- ja Ukraina-uutisointi ovat paljastaneet, kuinka suomalaisia harhaanjohdetaan sensuroimalla keskitetysti toinen asiantuntijanäkökulma tiedonvälityksessä.

On aika tuoda älykäs keskustelu takaisin televisioon.

Verovaroilla rahoitettu Yleisradio ajaa omaa poliittista agendaansa ja pitää huolen,
etteivät kriittiset itsenäiseen ajatteluun kykenevät asiantuntijat tavoita massoja.
Posi Tv vastaa tähän haasteeseen nostamalla esiin suomalaisia ja kansainvälisiä huippuosaajia.
Haluamme näyttää ihmisille, että pelon lietsonnan sijaan maailma on täynnä ratkaisuja ja
ongelmien ratkasijoita.

Suomalaiset ansaitsevat vaihtoehtomedian, jonka sisältö ei ole ennalta sovittua ja ohjattua, vaan vapaata riippumatonta journalismia.

Posi Tv:n tavoite on aloittaa säännölliset tv-lähetykset syyskuussa 2023.
Meidän on kasvatettava tilaajamäärämme, vahvistettava rahoituspohjaamme vielä ennen lähetysten aloittamista, toteaa Tiainen.

Erityisesti Sanoma Oyj:n käynnistämä hyökkäys Posi Tv:tä kohtaan on haitannut mainosmyyntiämme.

Aikaisemmin kuluvana vuonna Julkisen sanan neuvosto antoi huomautuksen Ilta-Sanomille joka uutisoi Posi Tv:stä Kremlin propagandaa levittävänä kanavana. Väite Kremlin propagandasta oli täysin keksitty ja tarkoitettu ainoastaan haittamaan Posi Tv:n liiketoimintaa.

Sanoman mustamaalauskampanja johti kuitenkin siihen, että Posi Tv:n katsojamäärät kaksinkertaistuivat.

Posi Tv lupaa uutisia, dokumentteja ja inspiroivaa sisältöä ilman mediapoolin kontrollia.

Vain sivistynyt kansa voi olla vapaa ja menestyvä, jatkaa Tiainen.

Posi Tv:n suunnatusta osakeannista on merkattu nyt 11%, emme ole nostaneet lisää pääomaa yhtiöön ennen toimiluvan varmistumista.
Nyt tarjottavalla rahoituskierroksella Posi Tv tarjoa uusia osakkeita merkittäväksi 252 371 osaketta, jotka edustavat 18 prosenttia yhtiön osakkeista. Osakkeen hinta on 2,18 euroa. Minimimerkintä on 688 osaketta. Vanhoilla osakkailla on etuoikeus osakkeiden merkitsemiseen.

Kanavan tavoitteena on olla kassavirtapositiivinen vuoden 2024 aikana.

Posi Tv on 4.9.2019 perustettu, täysin kotimaisessa omistuksessa oleva riippumaton kanava.

Ranska: lockdown ja internetpimennys

Ranska ilmoitti sunnuntaina 2.7.2023 täydellisestä lockdownista, joka sisältää myös internetin "sammuttamisen".

Ranska on siirtymässä täyteen hätätilaan (Full Lockdowniin) täydellisellä internetkatkolla.
Aikaa valmistautua oli keskiyöhön asti.

Ranska sulki internetin tietyiltä alueilta, jotta se näin ehkäisisi sosiaalisen median käytön väkivaltaisuuksien organisoinnissa.

Ranskan sisäministeri ilmoitti sunnuntaina, että maa rajoittaa internetiin pääsyä ”tietyiltä” asuinalueilta väkivaltaisuuksien jatkuessa kaikkialla maassa. Sisäministeriön mukaan, rajoitusten on määrä ehkäistä sosiaalisen median ja muiden alustojen käyttöä väkivaltaisen toiminnan järjestämisessä.
Ranska suunnittelee maan internetin sulkemista yrittääkseen estää maailmaa näkemästä, mitä maahan tunkeutujat tekevät kansakunnalle.

Vain muutamassa päivässä Ranska on muuttunut Lähi-idän kansakunnaksi, joka on sodassa ja sen hirmuhallitsija rajoittaa uutisten pääsyä ulkomaailmaan, uutisoi Gateway Pundit -lehti.

It Begins: France to Shut Down Internet in “Certain” Neighborhoods to Prevent Use of Social Media to Organize Violence

Mellakoinnit alkoivat Ranskassa noin viikko sitten poliisi ammuttua 17-vuotiaan pohjoisafrikkalaista syntyperää olevan pojan Nanterressa Pariisin lähiössä liikennepysähdyksen aikana. Ampumista edeltävät tapahtumat eivät ole vielä toimituksen tiedossa.

Tämän jälkeen kauppoja useissa Pariisin lähiöiden kauppakeskuksissa ryöstettiin, sekä Strasbourgin keskustan Apple kauppa on ryöstetty viime perjantaina jatkumona mellakoille.
Bussi- ja raitiovaunuliikenne pysäytettiin kello 21.00 alkaen kaikkialla Ranskassa.
Marseille, Ranskan toiseksi suurin kaupunki, kielsi julkiset mielenosoitukset ja sanoi, että kaikki julkinen liikenne pysähtyy klo 19 paikallista aikaa. Mielenosoitukset kielsivät myös Bordeaux'n, Lyonin, Toulousen, Montpellier'n, Grenoblen ja Annecyn viranomaiset, The Guardian kirjoittaa

https://www.theguardian.com/world/2023/jun/30/france-riots-more-than-400-arrested-as-police-officer-accused-of-shooting-teen-apologises

Ranskan presidentti Macron videolla:
https://www.theguardian.com/world/video/2023/jun/30/emmanuel-macron-says-social-media-fuelling-copycat-violence-france-riots-video

Macron syyttää sosiaalista mediaa mellakoista ja väkivaltaisuuksista, sekä vetoaa ”äitien ja isien vastuuseen” ja ettei ole Ranskan tasavallan tehtävä ottaa heidän paikkaansa vanhempana. Macron sanoi myös, että sosiaalinen media näytteli ”merkittävää roolia”: väkivaltaisuudet organisoitiin verkossa, ja hän halusi sosiaalisen median alustojen kuten Snapchat:in ja TikTok:in poistavan arkaluontoisen materiaalin.

Marcon vihjaili myös, että jotkut nuoret saattavat matkia väkivaltaisia videopelejä. ”Meillä on joskus tunne, että jotkut heistä pelaavat heidät huumanneita videopelejä ulkona kaduilla.” Macron sanoo.
Käännös videosta: ”Tulevina tunteina ryhdymme useisiin toimenpiteisiin, kuten poistamme arkaluontoisen sisällön, joka on linkitetty näihin alustoihin [sosiaalisiin verkostoihin]."
Videossa Emmanuel Macron täsmentää sosiaalisten verkostojen roolia ja paikkaa väkivallan leviämisessä viime päivinä, The Guardian raportoi.
https://www.theguardian.com/world/2023/jun/30/france-riots-more-than-400-arrested-as-police-officer-accused-of-shooting-teen-apologises
https://www.theguardian.com/world/video/2023/jun/30/emmanuel-macron-says-social-media-fuelling-copycat-violence-france-riots-video

Presidentti Macronin sensuroidessa sosiaalista mediaa ja sulkiessa internettiä, tulee Ranskaan täydellinen sensuuri ja kaiken raportoinnin kielto, joka koskee tietenkin vain kansalaisia. Hallitus päättää mitä maasta raportoidaan ulos ja vastaavasti mitä kansalaiset kuulevat muista maista - ehkä jopa oman maansa sisäisistä asioista. Kansalaisjournalismi on erityisesti kuluneen kolmen vuoden aikana pelannut yhä suurempaa ja merkittävämpää osaa journalismissa ja tuonut asioihin tuiki tärkeää ruohonjuuritason perspektiiviä ja samalla osaltaan palauttanut journalismiin kuuluvaa moraalia. Ranskalaiset eivät pysty näin näkemään Ranskan ulkopuolelle, emmekä me vastaavasti pysty kuulemaan heitä ja näkemään mitä siellä todellisuudessa kansalaisten näkökulmasta tapahtuu. Onkin hyvä miettiä, oliko tämä tahallinen agitointi, jolla ajetaan mm. internet sulkuja ja 15 minuutin kaupunkeja yhä lähemmäs.

Myös Yhdysvallat on yrittää estää TIkTokin toimintaa maassa, ja Montanan osavaltio on kieltänyt sen toiminnan jo toukokuussa. Asiasta uutisoi Business Insider.
https://www.businessinsider.com/every-country-that-banned-tiktok-us-threatens-nationwide-ban-2023-3

Toimituksen kommentti:
Onko kyseessä taas hegeliläinen dialektiikka, jossa ensin luodaan ongelma, johon kansa reagoi pyytämällä apua valtiolta, samalla luopumalla omista oikeuksistaan, johon valtio tarjoaa ratkaisuksi ratkaisua, jonka se oli suunnitellut jo pitkään ennen ongelman luontia.

Suomen ensimmäinen koronarokotehaitta- konferenssi 9.6.2023 Helsingissä

Toisin kuin yleisesti käsitetään, ovat koronarokotteet aiheuttaneet ennätyksellisen määrän vakaviakin haittavaikutuksia. Maaliskuun 2023 tilaston mukaan FIMEA:an tehdystä
21 039 haittavaikutusilmoituksesta 6700 eli noin 32 % on vakavia. Tutkimusten mukaan vain murto-osa rokotehaitoista ilmoitetaan rekistereihin (Harvardin tutkimus, 1 %), joten on syytä olettaa ongelman olevan paljon tilastoitua suurempi.

Geeniteknologiaan pohjautuvat nopeasti kehitetyt mRNA-rokotteet ovat myös tuoneet esille täysin uudenlaisia terveyshaittoja. Lääkärit ja potilaat eivät osaa näitä tunnistaa, sillä koulutusta ei ennen Helsingin rokotehaittakonferenssia ole ollut. Ilmaiseksi katseltavan konferenssin asiantuntijaluennot tarjoavat myös tietoa kasvaneen sairastelun, ylikuolleisuuden ja syntyvyyden laskun mahdollisista yhteyksistä geeniteknologisiin koronarokotteisiin.

Vuoden 2022 lopussa rokotehaitoista kärsivät suomalaiset organisoituivat ja muodostivat
Y59-vertaistukiryhmän. Y59 tarkoittaa diagnoosikoodia ”rokotteen tai muun biologisen aineen haittavaikutus”. Koska haitoista kärsivien on ollut hyvin vaikea saada apua, he ovat olleet itse aktiivisia asian suhteen. Rokotehaittakonferenssin toivotaan havahduttavan kaikki suomalaiset tukemaan hoitojen kehittämistä uuden rokoteteknologian ongelmiin.

Paikan päälle ovat tervetulleita kaikki päättäjät, terveysviranomaiset, toimittajat sekä lääkärit.
Tallennettava live-videolähetys konferenssista on ilmainen kaikille suomalaisille.
Konferenssi alkaa lehdistötilaisuudella, jatkuu luennoilla ja loppuu laajaan keskustelupaneeliin.
Medialla on myös mahdollisuus haastatella rokotehaitan saaneita ja lääkäreitä erillisessä tilassa.

Lisätietoa rokotehaittakonferenssista ja linkki live-lähetykseen/tallenteeseen:
www.Y59.info

Ystävällisin terveisin
Rokotehaittakonferenssin järjestäjätiimi

Lisätiedot, ilmoittautumiset ja haastattelupyynnöt:
rokotehaitta.info@gmail.com (konferenssin tiedot, ilmoittautumiset ja lääkärien haastattelupyynnöt)
tukiryhma@y59.info (rokotehaitan saaneiden haastattelupyynnöt ja vertaistuki)

Otteita konferenssin tulevasta sisällöstä:

”Otin rokotteet ennen kaikkea suojellakseni potilaitani sekä vanhempaa väestöä. Sain haittoja jo toisesta rokotteesta, mutta §48a:n takia jouduin rokottautumaan vielä kolmannen kerran. Sain erittäin vakavan rokotehaitan, jonka jälkeen minut jätettiin yksin. Kuka auttaa auttajaa?”
- Miina, 37 vuotta, sairaanhoitaja
”Keinotekoisesti tuotetun piikkiproteiinin on todettu häiritsevän solun DNA:n normaaleja korjautumismekanismeja. Se häiritsee myös elimistön luonnollista kykyä tuottaa monipuolisesti vasta-aineita erilaisille antigeeneille. Koronainjektio toisin sanoen tuhoaa luonnollista immuniteettia.”
- Mikrobiologian erikoislääkäri
Tamara Tuuminen, Suomi

Lähde: Y59.info tiedote

THL tutkimusprofessori ja johto eivät kiistä valehdelleensa

THL julkaisi 21.4.2023 paljon otsikoita herättäneen tutkimuksen otsikolla "Koronarokotuksia ottivat vähiten haavoittuvimmassa asemassa olevat väestöryhmät".

Kansainvälisen lääketeollisuuden verorahoilla kustannettu suomalainen markkinointikoneisto (konsensusmedia) aloitti massiivisen valheisiin perustuvan kampanjan perustuen THL:n uutiseen.

Posi Tv:n uutiset on yrittänyt kuukauden ajan saada vastausta tukimusprofessori Markus Perolalta.
Perola ei ole vastannut puheluihin eikä sähköpostilla esitettyihin kysymyksiin.
Ainoa vastaus on tekstiviesti, ettei Perola pysty juuri nyt puhumaan.

Posi Tv:tä auttava itsenäinen tutkija kävi tutkimuksen ja löysi siitä muutaman tunnin työllä valtavasti puutteita ja kysymysmerkkejä.

Posi Tv:n toimitus huomasi THL:n tutkimuksen lopussa vakuutuksen, jossa vakuutetaan, että kaikki tähän työhön osallistuvat menettelyt noudattavat asiaankuuluvien kansallisten ja institutionaalisten ihmiskokeita käsittelevien komiteoiden eettisiä standardeja ja Helsingin julistusta vuodelta 1975 sellaisena, kuin se on tarkistettu vuonna 2008.

Helsingin julistusta sovelletaan kliinisten lääketuotteiden tutkimiseen – kokeelliset geeniterapia-injektiot, joita on suomalaisille markkinoittu veronmaksajien rahoilla koronarokotteina, eivät ole kliinisen lääketutkimuksen alaisia.

Suomen valtakunnallisen kliinisen tutkijakoulun sivujen mukaan: "Kliinisellä tutkimuksella tarkoitetaan myös lääketieteellistä tutkimusta, jotka suoritetaan ihmisillä esimerkiksi lääkkeen tai menetelmän tehon selvittämiseksi."

Koko tutkimus on täydessä ristiriidassa THL:n oman uutisen, sekä konsensusmedioiden Yle, MTV jne. kanssa.

Täydestä ristiriidasta (valheesta) paras todiste on tutkimus itse, jonka tuloksissa todetaan aivan oikein, että malli EI osoita kausaalisuutta tulosten ja tosielämän rokotteen ottamishalun välillä.

THL siis valehteli jo tutkimuksen otsikossa itse tutkimuksen tuloksen.

Ilmeisesti kukaan konsensusmedian toimittajista ei ole vaivautunut lukemaan itse tutkimusta, vaan on lähtenyt maalittamaan noin miljoonaa suomalaista (lähde: THL), jotka eivät ole suostuneet maailman suurimpaan ihmiskokeeseen, joka useiden asiantuntijoiden, MEP:ien, kansanedustajien, lakimiesten ja lääkärien mukaan tulee tutkia joukkotuhontana ja törkeänä rikoksena ihmisyyttä vastaan.

Koska THL:n johto Markku Tervauhauta, THL:n viestintä tai tutkimusprofessori Markus Perola eivät ole vastanneet Posi Tv:n allaoleviin kysymyksiin, on tulkinta vastaamattomuudesta "argumentium ex silentio" eli vaikeneminen on myöntymisen merkki.

Toimituksen kommentti.

On käsittämätätöntä, kuinka suomalaiset veronmaksajat rahoittavat sekä THL:ää, että valtamediaa erilaisten valtion tukien muodossa ja kummatkin jäävät kiinni toistuvasti valheistaan samaan aikaan, kun poliittiset broilerit huutavat, että pitää luottaa tieteeseen sitä kuitenkaan itse lukematta tai ymmärtämättä. Näin räikeiden valheiden esittäminen ja miljoonan suomalaisen maalittaminen on näköjään entisessä sivistysvaltiossa täysin hyväksyttävää, vai onko?

Kysymykset:

Julkaisemme THL:lle lähetetyt kysymykset kokonaisuudessaan, jotta noin neljä ja puoli miljonaa suomalaista "rokotettua" ymmärtävät tulleensa taas huijatuksi THL:n ja mediapoolin käskyttämän konsensusmedian taholta.

THL:lle lähetetyt kysymykset 11.5.2023, joihin toimitus ei ole pyynnöistä huolimatta saanut vastausta.

1. Tutkimuksen lopussa vakuutetaan, että kaikki tähän työhön osallistuvat menettelyt noudattavat asiaankuuluvien kansallisten ja institutionaalisten ihmiskokeita käsittelevien komiteoiden eettisiä standardeja ja Helsingin julistusta vuodelta 1975 sellaisena, kuin se tarkistettu vuonna 2008.

Helsingin julistusta sovelletaan kliinisten lääketuotteiden tutkimiseen, ovatko nämä niin kutsutut koronarokotukset kliinisen lääketutkimuksen alaisia?

2. Onko tutkimuksen raakadata mahdollista saada analysoitavaksi omien tutkijoidemme toimesta?

2.1 Jos dataa ei ole mahdollista saada, niin kysyn: Miksi raakadataa anonymisoituna ei julkisteta, edes rokotekattavuuteen ja kategorioihin liittyvää aggregaattidataa, muiden tutkijoiden käyttöön Open Government Data -prinsiippien mukaisesti, vaikka data on saatavilla ja se on käytössä tässäkin julkaisussa?

3. Tutkimuksen tuloksissahan todetaan aivan oikein, että malli EI osoita kausaalisuutta tulosten ja tosielämän rokotteen ottamishalun välillä.

THL:n uutisen otsikossa väitetään tutkimuksen tuloksen vastaisesti, että kausaalisuus olisi näytetty toteen. Voidaanko tutkimuksesta näyttää kausaalisuus tosielämän ja rokotteen ottamishalun välillä?

Linkki THL tutkimukseen

Media on uutisoitu laajasti, että tutkimus todistaa kausaalisuuden. Näettekö riskiä, että viranomaiset saattavat tulkita tutkimuksen tuloksia THL:n tiedotteen ja median uutisoinnin perusteella ja tehdä siitä jopa perustuslain vastaisia toimia, jotka asettavat ihmiset eri asemaan heidän terveydentilansa perusteella?

Lähteet:

MTV 3 uutiset artikkeli

STT-info artikkeli tutkimuksesta

THL-tutkimus

Nature lehden artikkeli

Finlex joukkotuhonta

Finlex lisää tietoa joukkotuhonnasta

Mitä on kliininen tutkimus Vkt.fi

 

Tuulivoimaloiden melusta syntyviä haittoja hallittava jo ennalta

Kansalaisten järjestämässä tuulivoimaillassa Pohjois-Savossa Vieremällä vaadittiin tuulivoimarakentamista kohtuullistavaa ja asukkaiden oikeuksia suojelevaa lainsäädäntöä.

Tuulivoimamaakuntakaavan suunnittelusta vastaavalta Pohjois-Savon ELY-keskuksen johtaja Kimmo Haapaselta kysyttiin, mitä hän näkee tuulivoiman hankalimpana ongelmana asukkaiden ja kesämökkiläisten kannalta. Hänen mukaansa tällainen ongelma on tiedonpuute.

Tilaisuudessa puhunut Tuulivoima-kansalaisyhdistyksen edustaja Riitta Lindgren kuitenkin painotti omassa osuudessaan, että muun muassa voimalamelusta asukkaille syntyviä haittoja on hallittava kunnissa jo ennalta sekä riittävillä varoetäisyyksillä asutuksen ja voimaloiden välillä että asettamalla tuulivoimakaavaan ympäristölupavaatimus. " -Käytännön tilanteissa on osoittautunut, ettei asukkaiden suojaaminen jälkikäteen onnistu, ellei näistä varovaisuusperiaatteen mukaisista toimenpiteistä ole huolehdittu", Lindgren totesi.

Tuulivoimailta lähetettiin uusintana Radio Sandelsin taajuudella helatorstaina. Radio Sandels valittiin Radio Gaalassa huhtikuussa vuoden kaupalliseksi paikallisradioksi. Raati perusteli valintaa Radio Sandelsin lähes ennen näkemättömällä kuunteluosuudella omassa kohderyhmässään, korkealla paikallisen ohjelmatuotannon osuudella ja kanavan aidolla läsnäololla kuuntelijoiden arjessa.

Kirsikka Tuomi

Kansanedustaja Keskisarja: Kaikista Ylen julkisista asiakirjoista puuttuvat menojen yksityiskohdat

Perussuomalaisten uusi kansanedustaja Teemu Keskisarja ottaa eduskunta puheessaan vahvasti kantaa Ylen läpinäkyvyyteen.

"Läpinäkymättömyys ei ole pikkuseikka", toteaa Perussuomalaisten kansanedustajana aloittanut Teemu Keskisarja.

"Me erotamme ainoastaan uomat, joiden sisällä soljuu 500-600 miljoonaa vuodessa", jatkaa Keskisarja.

"Montako päällikköä ja ylätason porrasta Yle tarvitsee yhteen omatekoiseen ohjelmaan?" kysyy Keskisarja.

"Uskon, että tämä eduskunta ja seuraava hallitus laajentavat julkisuuslain soveltamisalaa, jotta Ylen kulut näkyvät kunnolla hallintoneuvostolle, kansanedustajille ja jopa rahvaalle", lopettaa Keskisarja.

Katso koko puhe alla olevalta videolta.

Koko puhe tekstitettynä.

Arvoisa puhemies! Yle-veron maksajat näköjään pitävät melko luotettavana Ukrainan sodan, koronan ja ilmastonmuutoksen uutisointia. Onneksi olkoon, Yle! Rohkenen vain kysäistä, punnitseeko kyselytutkimuksen vaaka puolueettomuutta prosentin tarkkuudella. Ei välttämättä. Yleinen mielipide seurailee sitä, mitä aikalainen mediasta näkee, kuulee ja todeksi luulee. 70-luvulla suunnilleen kelpasi neuvostomyönteinen maailmankuva, jonka Yleisradio tarjoili jokaiseen töllöttimeen itsesensuurin taajuuksilla ”vastuullisen sananvapauden” antennit värähdellen. Kenties journalismin historiankirjoittaja 50 vuoden kuluttua hirnahtaa ja parahtaa meidän päiviemme ”eettisille ohjeille”, joilla toimittajat pidättelivät vihaisia puheita.

Hallintoneuvoston kertomuksesta ja kaikista julkisista asiakirjoista puuttuvat Ylen menojen yksityiskohdat. Läpinäkymättömyys ei ole pikkuseikka. Me erotamme ainoastaan uomat, joiden sisällä soljuu 500—600 miljoonaa euroa vuodessa. Mitä maksaa julkisrahoitteinen tosi-tv, tuo henkisen huoltovarmuutemme elinehto? Mikä on hintalappu poliisisarjalle, joka ostetaan ulkomailta? Sitäkö sirkushuvia vaatii pienen kielialueen kukoistus? Ja kiperin kysymys: montako päällikköä ja byrokratian porrasta Yleisradio tarvitsee yhteen omatekoiseen ohjelmaan?

Uskon, että tämä eduskunta ja seuraava hallitus laajentavat julkisuuslain soveltamisalaa, jotta Ylen kulut näkyvät kunnolla hallintoneuvostolle, kansanedustajille ja jopa rahvaalle.

Lähde: eduskunta.fi
Youtube: Keskisarja

Ukrainan korkeimman oikeuden johtaja pidätetty kolmen miljoonan lahjuksen ottamisesta

Ukrainan korkeimman oikeuden johtaja Vsevolod Kniaziev on Ukrainan Pravdan mukaan pidätetty $3 miljoonan lahjuksen ottamisesta.

Ukrainan Pravdan lähteenä ovat poliisi viranomaiset.

Kansallinen korruptiontorjuntavirasto (NABU) ja erikoistunut korruption vastainen syyttäjävirasto (SAPO) vahvistivat paljastaneensa "korruption laajamittaisen korruptiosuunnitelman korkeimmassa oikeudessa", jonka tuomioistuimen johto ja tuomarit toteuttivat.

Korruptiontorjuntaviranomaiset eivät täsmentäneet epäiltyjen nimiä ja lahjuksen määrää. NABU ja SAPO sanoivat, että yksityiskohdat selviävät, kun tutkinta on käynnissä.

Kniaziev on johtanut korkeinta oikeutta joulukuun 1. päivästä 2021.

Ukrainan Pravda

Yahoo news

Toimitusministeri johtaa Suomen valtuuskuntaa (WHO).

Suomalaisten ylisukupolviseen kollektiiviseen muistiin on piirtynyt Marinin hallituksen tyrannimaisesti ja perustuslaittomasti, sekä ihmisoikeussopimusten vastaisesti valtaa käyttäneen Krista Kiurun toimet. Kiuru tuli Marinin hallituksen kaudella tunnetuksi siitä, että hän ei suostunut vastaamaan ministerille esitettyihin kirjallisiin kysymyksiin suoraan. Kiuru ei myöskään suostunut siihen, että neljään miljoonaan suomalaiseen injektoidut geeniterapia-injektiot tai edes yksi injektio olisi tutkittu suomalaisessa riippumattomassa laboratoriossa.

Kysyttäessä Kiurulta 10.11.2021, aikooko hän toteuttaa koronarokotteiden puhtautta koskevan testauksen, Kiuru vastasi ympäripyöreästi Euroopan komission myöntäneen rokotteille ehdollisen myyntiluvan. (KKV 576/2021 vp).

Moni suomalainen huokaisi varmasti helpotuksesta, ettei entinen perus- ja perhepalvelu ministeri ole enää esittämässä lääketieteen ammattilaista ilman koulutusta tai vaatimassa koulujen sekä harrastus- ja liiketoiminnan harjoittamispaikkojen sulkemista STM:n pandemialuokituksen vastaisesti.
Helpotus näyttää kuitenkin olevan ennenaikaista. Toimitusministeri Kiuru on nimittäin matkustamassa Geneveen WHO:n yleiskokoukseen 31.5-1.6.2023. Kiuru johtaa Suomen valtuuskuntaa neuvotteluissa, joissa suomalaisten päätäntävalta omasta terveydenhuollosta ollaan luovuttamassa pois WHO:n pandemiasopimuksen nojalla.

Suomalaisten päätäntävalta omasta terveydenhuollosta luovutetaan siis pahimmassa tapauksessa pois toimitusministerin ja STM:n virkamiesten toimesta, samaan aikaan kun Säätytalolla käydään neuvotteluita, joissa toimitusministeri tai hänen puolueensa (SDP) ei ole edes toistaiseksi osallisena. Kiuru tosin on pyrkimässä SDP:n puheenjohtajaksi ja hallitusneuvotteluiden etenemisestä päätellen ei olisi ihme, jos SDP palaisi vielä neuvottelupöytään.

Toimituksen tietojen mukaan toimivallan luovuttaminen terveydenhuoltoon liittyvissä asioissa Suomen ulkopuoliselle suljettujen ovien takana toimivalle epädemokraattiselle elimelle (WHO) ei ole edes osana hallitusneuvotteluita.

On enemmän kuin aiheellista kysyä miten kansanvalta toteutuu neuvotteluissa joissa neuvottelijoita ei ole valittu demokraattisesti.

Suomen valtuuskunta
Yleiskokouksen valtuuskuntaa johtaa perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (STM).

Valtuuskunnan muut jäsenet ovat suurlähettiläs Kirsti Kauppi (UM/GEN),
valtiosihteeri Eila Mäkipää (STM),
kansliapäällikkö Veli-Mikko Niemi (STM),
johtaja Taru Koivisto (STM/YTO),
kansainvälisten asiain neuvos Outi Kuivasniemi (STM/KVY),
ministerineuvos Eero Lahtinen (UM/GEN),
osaston johtaja, ylilääkäri Otto Helve (THL),
kehittämisneuvos Heli Hätönen (STM/YTO),
ylilääkäri Anneli Törrönen (STM/TUTO),
erityisasiantuntija Annika Launiala (STM/KVY),
korkeakouluharjoittelija Anu Rantalaiho (UM/GEN).

Lisäksi valtuuskuntaan osallistuvat neuvonantajina:
ylilääkäri Knut Lönnroth (Ahvenanmaan maakuntahallitus),
sosiaali-ja terveyssihteeri Anne Länsman-Magga (Saamelaiskäräjät),
kansainvälisten asioiden sihteeri Inka-Saara Arttijeff (Saamelaiskäräjät),
erityisasiantuntija Päivi Opari (SOSTE ry) ja
erikoislääkäri Matti Parry (LSV ry).

Hallintoneuvoston kokouksen valtuuskuntaa johtaa pysyvä edustaja, suurlähettiläs Kirsti Kauppi (UM/GEN).

Valtuuskunnan muut jäsenet ovat:
kansainvälisten asiainneuvos Outi Kuivasniemi (STM/KVY),
ministerineuvos Eero Lahtinen (UM/GEN),
erityisasiantuntija Annika Launiala (STM/KVY),
korkeakouluharjoittelija Anu Rantalaiho (UM/GEN).

Lähde: Valtioneuvosto
https://valtioneuvosto.fi/paatokset/paatos?decisionId=0900908f80827bfa

Otsikko muokattu 12.5.2023 klo. 10:35
Toimitusministeri johtaa WHO:n valtuuskuntaa.
muutettu: Toimitusministeri johtaa Suomen valtuuskuntaa (WHO).

Posi Tv:n EU-kysely

Helsingin Sanomat uutisoi 9.5.2023, että EU-jäsenyyden suosio jatkaa ennätystasolla.

Tutkimukseen vastasi 2000 ihmistä. Virhemarginaalin ilmoitetaan olevan 2-3 prosenttia.
Helsingin Sanomissa julkaistun tutkimuksen laati Elinkeinoelämän valtuuskunta (Eva).

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009571584.html?share=1b8b749025640991ebaf8d79c6ac5b74

Posi Tv päätti tehdä oman kyselyn EU-jäsenyyden suosiosta.
Linkki kyselyyn:
https://posi-tv-oy-lv.creamailer.fi/survey/answer/clegdob5muddy

Toimitus

Uniper teki 6,7 miljardin tuloksen Q1/2023

Tytti Tuppuraisen ja virkamieskuntamme toimet alkavat tuottaa tulosta. Ei tosin Suomessa,

Uniper teki siis ensimmäisellä neljänneksellä 6,7 miljardia euroa (6700 miljoonaa euroa) nettovoittoa.

Uniper on nykyään Saksan valtion omistama.

Fortum osti Uniperin osakkeita noin 7 mrd:lla eurolla (7000 miljoonalla eurolla) aikanaan, enemmistön eli 80% yhtiöstä se hankki vuosien 2018-2019 aikana.

Tammikuussa 2022 Fortum pääomitti Uniperia kahdeksan miljardin euron lainalla.

Suomen valtio myi osuutensa Tuppuraisen johdolla Uniperista puolella miljardilla eurolla 21.9.2022. Laina palautettiin, kun Saksan valtio lunasti Uniperin.

Propagandamediassa Ylellä kirjoitettiin, kuinka Fortumin Uniper-tappio oli 5,6 miljardia euroa. Tämä tappio oli tosin Yle:n toimesta siloiteltu laskemalla ainoastaan osakkeiden hankinnan ja myynnin välinen erotus, osingot sekä palautettu laina.

Yritystoiminnassa tappioita voidaan perustellusti laskea myös tulevaisuuden osingoista ja tulovirroista. Fortumin kohdalla näiden tappioiden realisoituminen on vasta alkamassa.

Koko kauppa tuli taas veronmaksajille kalliiksi ja Fortumin kohtalo oli ainoastaan ja täysin poliitikkojen pakotekiimassa tehtailtu veronmaksajien varallisuuden siirto Saksaan; 2020-luvun UMTS-kauppa.

Jossittelu kommentti:
Jos Uniper jatkaa samanlaista epätodennäköistä tuloksentekoa koko vuoden, tarkoittaisi se 27 miljardin euron nettovoittoa. Jos Fortum omistaisi Uniperista edelleen 80% ja yhtiö maksaisi osinkoa 50% tuloksesta, tarkoittaisi se noin 11 miljardin euron tulopottia Fortumille ja yli viiden miljardin osinkoa valtiolle (valtio omistaa yli 50% Fortumista). Tuolla määrällä valuuttaa säätytalon säästötalkoot olisi taputeltu.

Päätoimittaja
Ilkka Tiainen

Kuva: Uniper media

Reuters  Uniper profit

Fortum myy koko omistuksensa Saksan valtiolle

Yle

Wikipedia Fortumin omistus