Erikoisuutislähetys live Pariisin mielenosoituksista 6.6.2023 alkaa 15:00

Erikoisuutislähetys Covid-huippukokous Brysseli 3.5.2023

Ukrainan korkeimman oikeuden johtaja pidätetty kolmen miljoonan lahjuksen ottamisesta

Ukrainan korkeimman oikeuden johtaja Vsevolod Kniaziev on Ukrainan Pravdan mukaan pidätetty $3 miljoonan lahjuksen ottamisesta.

Ukrainan Pravdan lähteenä ovat poliisi viranomaiset.

Kansallinen korruptiontorjuntavirasto (NABU) ja erikoistunut korruption vastainen syyttäjävirasto (SAPO) vahvistivat paljastaneensa "korruption laajamittaisen korruptiosuunnitelman korkeimmassa oikeudessa", jonka tuomioistuimen johto ja tuomarit toteuttivat.

Korruptiontorjuntaviranomaiset eivät täsmentäneet epäiltyjen nimiä ja lahjuksen määrää. NABU ja SAPO sanoivat, että yksityiskohdat selviävät, kun tutkinta on käynnissä.

Kniaziev on johtanut korkeinta oikeutta joulukuun 1. päivästä 2021.

Ukrainan Pravda

Yahoo news

Keski-Suomen hyvinvointialue luottaa maskeihin, eikä tieteeseen.

Suomessakin massoja villinnyt maskihuuma on ollut poissa muodista jo hyvän aikaa.
Moni on unohtanut, kuinka massojen makuun maskit olivat kuuminta muotia hyvesignaloinnin ylikuumentuneilla markkinoilla.

Kiinalaisella maskilla ihmiset pystyivät näyttämään olevansa kuuliaisia Krista Kiurun ja THL:n arjen sankareita — sankareita, jotka pysyivät kotona ja peittivät naamansa asioidessaan.
He, joilla oli valuuttaa tai ilmaiset paremmat maskit työn puolesta, suosivat saksalaisten rakastama FFP2- maskia, ehkäpä tarkoituksena osoittaa olevansa parempaakin parempi kansalainen.

Yritykset asettivat laittomia maskipakkoja työntekijöilleen ja asiakkailleen. Esimerkiksi Saksassa ei saanut hotellivarausta tai kahvia kahvilasta ilman maskia. Finnairin tapauksessa maskipakkoa perusteltiin heidän omilla säännöillään. Maskia ei luonnollisesti tarvinnut pitää päällä nauttiessa virvokkeita tai syödessä, silloin saattoi yskiä ja aivastella vapaasti.

Jos haluat muistella vanhaa massamuotia, hyvän paikan siihen tarjoaa Keski-Suomen Hyvinvointialue. Tämä logiikan ja tieteen vastainen maskipakko on heillä vielä voimissaan. Ei kuitenkaan ehkä kauaa.

Keski-Suomen aluevaltuutetut Eetu Tuovila ja Tapio Puolimatka tekivät aloitteen, jossa he esittivät, että hyvinvointialue lakkaa suosittelemasta ja vaatimasta maskeja, visiirejä yms. alueen työntekijöiltä.

Idea oli Eetu Tuovilan mukaan lähtenyt siitä, kun edelleen valtaosassa hyvinvointialueen toimipisteitä vaaditaan maskin käyttöä, jos on lähikontaktissa riskiryhmien kanssa.
Tuovilan mukaan käytäntö ei ole sama kaikilla alueilla.

Tuovila sanoo, että maskipakkoa on perusteltu tieteellä — tiedettä ei ole kuitenkaan näytetty, vaan asia on vain linjattu. Ihan sekoilua, toteaa Tuovila.

Maskipakkoon on Tuovilan mukaan erilaisia käytäntöjä; jotkut yksityiset vaativat, läheskään kaikki eivät, mutta hyvinvointialue vaatii. Maskipakko vaihtelee yksikön esimiehen tiukkuuden mukaan.

Tuovila lisää, etteivät asiakkaat, eivätkä sairaalassa pyörivät virkamiehet käytä maskia.

Aloite ei vielä ole tullut kokoukseen, mutta aluehallituksen kokouksessa asiaa on käsitelty.

Aluehallitus on todennut vastauksessaan, että THL:n yleinen maskisuositus koski kansalaisia ja että THL edelleen suosittelee sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöille maskin tai kokokasvovisiirin käyttöä potilaiden lähihoidossa. Kyse on siis jälleen kerran suosituksesta, jota toteutetaan pakkona.

Aloite tulee käsittelyyn vielä Keski-Suomen aluevaltuustossa.